news

Nieuw Ercomer onderzoek over het naleven van Corona-regels

Verjaardagen, tuinfeestjes, borrels: de meeste coronabesmettingen vinden op dit moment in de privésfeer plaats. Toch kunnen onze sociale netwerken juist ook helpen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ercomer onderzoekers deden deze zomer onderzoek naar hoe mensen de corona-regels naleven en welke rol sociale netwerken hierin spelen. Het onderzoeksrapport laat zien dat mensen zich beter aan de maatregelen houden als ze zien dat mensen in hun directe netwerk dit ook doen. Bovendien volgen we de regels nauwkeuriger als we denken dat onze vrienden, familieleden, buren of collega’s dit van iedereen verwachten. Die kennis kan helpen bij het ontwerpen van effectieve (overheids)strategieën om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Dus corona in de ban? Zeg het elkaar dan!

Lees hier meer!